Nieuws

Kennismaken met De Schutse is in deze tijd anders dan anders. We begrijpen dat het voor u als ouder belangrijk is om de school te bezoeken en om sfeer te proeven. Immers, uw kind bezoekt de basisschool een aanzienlijke tijd van zijn/haar jeugd en ook u als ouder moet zich op de school thuisvoelen. Voorlopig ontvangen we u na schooltijd en kunt u tijdens de rondleiding de lokalen zien en kennismaken met het team. Als er later versoepelingen zijn, bent u nog een keer van harte welkom om onder schooltijd de school in bedrijf te zien.

De peuterinloopochtenden zijn ook opgeschort, maar zullen als het weer kan snel worden hervat. Hoe leuk is het om met uw peuter mee te doen met een Engels lesje of varken Mak eten te geven. Om maar niet te spreken over het spelen van een rollenspel in de huishoek of in de themahoek van dat moment.

U kunt bellen met directeur Andrea de Visser voor het maken van een afspraak. En uiteraard is uw kind ook van harte welkom tijdens de rondleiding. Tot snel!

Sportdag

12 mei 2021 - De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hebben vandaag een alternatieve sportdag gehad. Ze kregen vandaag drie kwartier les in judo en drie kwartier dansles. De kinderen waren erg enthousiast over de activiteiten!
  

Informatiefilm

12 mei 2021 - 

Koningsspelen

23 april 2021 - Studenten van Het Lentiz, ontzettend bedankt ! De Koningsspelen waren weer goed georganiseerd en we hebben genoten van deze ochtend!

   

De WOS

21 april 2021 - Vanavond is De Schutse te zien in het nieuws van de WOS. Er is vanmorgen een nieuwsitem gemaakt met Marit, Gino en Mohammed omdat de Oranjevereniging Maasland 150 (!) oranje tasjes met inhoud langs kwam brengen. De Koningsdagspelletjes kunnen niet doorgaan, maar er is een heel leuk alternatief programma bedacht. Morgen gaan de tasjes met alle kinderen mee naar huis, dank Oranjevereniging Maasland!

 

 

 Nationale Daltondag

19 maart 2021 - Anders dan anders, de viering van de nationale Daltondag op 17 maart. De kinderen hebben met andere groepen online samengewerkt: het kruiswoordraadsel over de ruimte kostte hier en daar wat hoofdbrekens, het tekenen van een raket met online aanwijzingen ging heel goed! De kleuters deden in hun eigen groep een circuit met opdrachten waarbij de Daltonvaardigheden goed geoefend werden. We hebben de inbreng van de ouders wel gemist, volgend jaar zijn ze vast weer van de partij!
 
Nieuwe naam

Nieuwe naam

03 maart 2021 - Vanaf 3 maart 2021 11.00 uur is West Openbaar Onderwijs de nieuwe naam van de stichting voor openbaar onderwijs in het Westland en Midden-Delfland. Op OBS De Vlieten lanceerden wethouder Van der Stee (Westland) en wethouder Renzen (Midden-Delfland) samen de vernieuwde website van de stichting. De kinderen van De Vlieten waren hierbij aanwezig en hielpen mee door luidkeels af te tellen.

Op de website is het strategische koersplan 2020-2024 te vinden dat de koers voor de komende jaren uitzet en het fundament is onder het openbaar onderwijs in de regio. We hebben hierin vier ambities beschreven: onderwijskwaliteit & kwaliteitszorg, gezondheid, duurzaamheid, media & digitalisering. Elke ambitie is belangrijk en krijgt de komende jaren alle aandacht. Daardoor verbeteren we onze organisatie en kunnen we doorgroeien. Wilt u meer weten, bezoek dan onze nieuwe website:www.westopenbaaronderwijs.nl.

Nieuwe naam voor Stichting Openbaar Onderwijs Westland

02 maart 2021 - Morgen is het zover! 

 

Dan lanceert Stichting Openbaar Onderwijs Westland haar nieuwe naam en het nieuwe koersplan. De lancering is morgen (3 maart) om 11:00 uur.
Op OBS De Vlieten (de Lier) lanceerden wethouder Van der Stee (Westland) en wethouder Renzen (Midden-Delfland) de nieuwe naam, website en koersplan. Wij zullen dit op school met de kinderen volgen via een livestream. Het wordt een ‘corona-proof’ lancering, maar toch een feestje voor alle leerlingen en personeelsleden.

Jullie kunnen net als de kinderen de naamsverandering Live volgen via:  www.stoow.nl/live  

Terug op school

08 februari 2021 - Weer terug naar school: én heel blij om alle vriendjes en vriendinnetjes te zien én om heerlijk samen in de sneeuw te spelen! Dubbel feest vandaag. 

Thema "de ruimte"

29 januari 2021 - Even een compliment voor alle ouders! Jullie zorgen ervoor dat de kinderen het werk maken, jullie zorgen ervoor dat alles geregeld wordt. Dank daarvoor.

Ook al zijn de kinderen momenteel nog thuis, we zijn op school al druk bezig om ze straks te verwelkomen. We hebben er zin in!

Allereerst maken we ons op voor Schutse’s got Talent. Een van de hoogtepunten van het jaar, is uw kind al aan het oefenen?

Na de voorjaarsvakantie starten we met het project De Ruimte. Hier gaan we met alle groepen 3 weken aan werken. Straks kennen de kinderen het ezelsbruggetje om de volgorde van de planeten te onthouden en weten ze alles over reizen naar de maan.

We hopen iedereen binnenkort weer op school te zien, tot dan!

Kerstgroet

18 december 2020 - 
Laatste schooldag van 2020

Laatste schooldag van 2020

15 december 2020 - Toch deze dag in kerstsfeer afsluiten, hoe gezellig is dat! Met alle kinderen in de kuil genieten van chocolademelk en een kerstkransje en van de ouderraad als presentje een gelukskerstboompje mee naar huis krijgen. En dat hebben we in deze tijd nodig, geluk. Het zit in kleine dingen: de knuffel van een leerling, het trotse snoetje van een kind als iets gelukt is, de woorden van waardering van een ouder of het voldane gevoel bij de leerkracht na een fijne dag op school. We wensen jullie voor 2021 veel van soortgelijke momenten en we hopen jullie snel weer in de school te ontmoeten. Tot volgend jaar!
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

04 december 2020 - En zo stonden er op vrijdagmorgen ineens twee Schutsepieten klaar om de Sint te assisteren. Marit en Fenne uit groep 8 hadden zelf aangeboden om Sinterklaas te helpen, nu deze zonder Pieten naar de Schutse zou komen.  Helemaal alleen de klassen rond, cadeautjes en lekkers uitdelen. Dat gaat natuurlijk niet. 

Om kwart voor negen vertrok de hele school, helaas zonder ouders en andere geinteresseerden dit jaar, met de sla-maar-raak-band voorop, voor een zoektocht naar Sinterklaas. Jammer genoeg was het behoorlijk koud en konden we Sinterklaas nergens vinden. Andrea besloot dat het tijd was om terug te keren naar school. Gelukkig had Sint hetzelfde idee en troffen we elkaar in de Kuil. Daar kon het feest dan echt beginnen! Er werd opgetreden door de groepen van de onderbouw, de sla-maar-raak-band vertoonde zijn kunsten nog één keer en Sint zat te genieten. 

Hierna ging de bovenbouw snel over tot de orde van de dag. Surprises uitpakken! En er waren weer pareltjes bij dit jaar.. Iedereen had weer onwijs zijn best gedaan. 
In de onderbouw werden spelletjes gespeeld, er werd gedanst en opgetreden voor Sinterklaas. 

Het was een geslaagde en gezellige ochtend! 

Engels op de basisschool

17 november 2020 - Nieuwsgierig wat kinderen leren bij de lessen Engels?

Oefenen vanaf groep 1, klinkt in groep 6 zo:

 

Kunst&Cultuur blok 2

Kunst&Cultuur blok 2

13 november 2020 - Vandaag zijn we gestart met de tweede ronde van de serie Kunst&Cultuurlessen op de
vrijdagmiddag. Groep 3 heeft geschilderd, groep 4 heeft pizza's gemaakt , groep 5 is begonnen aan het vrijheidslied, groep 6 gaat een houten mobielstandaard maken, groep 7 heeft een start gemaakt met het maken van maskers en groep 8 is begonnen aan een dans. De serie duurt 3 lessen.
Andrea 25 jaar in het onderwijs!

Andrea 25 jaar in het onderwijs!

15 oktober 2020 - Vandaag werd Andrea verrast door alle kinderen en teamleden. Ze staat vandaag 25 jaar voor de klas. Andrea, van harte gefeliciteerd! 

Sponsorloop

14 oktober 2020 - En wat hebben we vandaag goed ons best gedaan voor ons eigen goede doel: de tuin en dierenweide! Alle kinderen liepen rondjes rond de school en zetten elkaar aan om er nog een schepje bovenop te doen. Leuk dat de oudere broers en zussen meeliepen met de kleuters op het schoolplein en dat de andere leerlingen de jongsten luidkeels aanmoedigden. Ook de peuters van Dokus waren van de partij. We zijn heel benieuwd naar de opbrengst, dank aan alle kinderen en sponsors!

Theater 9 oktober

Theater 9 oktober

10 oktober 2020 - Wat hebben we gisteren genoten van de optredens tijdens het Theater! Het was een tijd geleden en daardoor waren er veel kleuters die voor het eerst op de planken stonden. Bijzonder lief om te zien!

Tijdens het Theater zagen we ridders en prinsessen, holbewoners in de prehistorie, arbeiders net voor de Industriële Revolutie en mannen met baarden tijdens de tijd van de VOC. Zonder ouders als publiek, maar met de andere schoolgenoten die belangstellend de diverse optredens volgden.

Een drukke week

04 oktober 2020 - We hadden afgelopen week een drukke week. Dinsdag kwam in groep 2/3 en in groep 5/6 Geert- Jan meekijken. De woensdag stond geheel in het teken van het afscheid van Elianne. We hebben met de gehele school een afscheidslied gezongen, er is memorie gespeeld met foto's van de teamleden (en om het extra moeilijk te maken foto's van nu en van vroeger) en iedere klas had een cadeau voor Elianne in de vorm van gedichten/ geschreven stukken omdat Elianne zelf erg van schrijven houdt. 

 

Ondertussen is er deze week ook gestart met de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is; en toen...? 

Iedere klas duikt de geschiedenis in. De groepen 1 t/m 3 hebben het over ridders en kastelen, groep 4/5 over de prehistorie, groep 5/6 over de Gouden Eeuw en groep 7/8 over de Industriële Revolutie. 

 

Morgen hebben alle teamleden een studiedag en kunnen alle kinderen nog heerlijk genieten van een dag extra weekend. De studiedag staat in het teken van de nieuwe rekenmethode waar we sinds dit schooljaar mee werken en het portfolio.

 

Kunst&Cultuur

Kunst&Cultuur

25 september 2020 - Deze week alweer de tweede ronde van onze vernieuwde Kunst&Cultuur opzet. Er werd door de verschillende groepen druk gekookt, gezongen, geverfd en gezaagd. Wat een gezellige sfeer hangt er in de school als iedereen zo creatief bezig is! 

Volgende week is alweer de laatste les van deze eerste ronde. Hierna wordt er gewisseld en zullen alle groepen, met hun ‘vaste’ leerkracht doorschuiven naar het volgende onderdeel.

De eerste schoolweek

De eerste schoolweek

04 september 2020 - Na zes weken vakantie verzamelden de eerste kinderen zich maandag al vroeg op het schoolplein. Er was wat sprake van gezonde spanning hier en daar, maar we waren vooral blij om elkaar weer te zien. Er is deze week al hard gewerkt. Rekenen , taal, spelling, schrijven (onder andere in ons nieuwe tuinlokaal) en veel sociale oefeningen in het kader van ‘de Gouden KiVa Weken’.
Traditiegetrouw eindigen we de eerste week van het nieuwe schooljaar met de afsprakenmiddag. De kinderen van groep 7 begeleidden de groepjes met kinderen uit groep 3 t/m 6 en de kinderen van groep 8 hielden kleine presentaties waarin ze per locatie alle regels vertelden.
Wat was het fijn om weer met zijn allen op school te zijn! Nu genieten van het welverdiende weekend.
1 2