Groep 7/8 Marina en Mark

 

Van harte welkom op de pagina van 7/8!


Via deze pagina wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep. Vergeet ook niet in ons fotoboek te kijken!

 

Met vriendelijke groeten
Mark Merkus (ma/di)
m.merkus@daltonschooldeschutse.nl

Marina van Os (wo/do/vr)
m.vanos@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

25 mrt 2022 - Project kunst en techniek: van oude techniek nieuwe kunst maken
Preview foto Voor het project hebben wij oude telefoons, tablets e.d. verzameld. Van deze oude apparaten zijn wij nieuwe kunst aan het maken. Maar eerst moeten natuurlijk alle apparten uit elkaar. Dat valt nog niet mee! Bij veel apparaten moet er eerst gezocht worden naar schroefjes om los te halen. Nadat alles uit elkaar is gehaald is het weer aan elkaar maken van onderdelen een hele uitdaging. De kinderen hebben hard gewerkt en mooie kunstwerken gemaakt (zie het fotoalbum)

24 mrt 2022 - Verkeersles
Preview foto Veiligheid in het verkeer is een belangrijk thema voor groep 7/8. In groep 7 werken we naar het verkeersexamen toe. Vandaag hebben wij meer geleerd over de dode hoek van vrachtwagens en grote voertuigen. Na uitleg, een les en een quiz hebben wij deze dode hoek zelf kunnen ervaren. De kinderen hebben in een grote rachtwagen kunnen zien hoe groot de dode hoek is en hoe belangrijk het is om hier zelf als fietser rekening mee te houden.

 


15 mrt 2022 - Project kunst en techniek: Wigglebots maken
We werken met de hele school aan het project kunst & techniek. Een leuk onderwerp met veel mogelijkheden.

Vandaag hebben de kinderen van een gastdocent wigglebots leren maken. Echte robotjes die het ook écht doen. Heel erg leuk!

 

Komt u ze bekijken op het museum op 25 maart?

 


04 feb 2022 - Drama
Preview foto Tijdens de dramalessen heeft groep 7 zich verdiept in sprookjes. Welke sprookjes zijn er en hoe 'dramatisch' zijn ze eigenlijk. Daarna was de opdracht om de sprookjes in een modern jasje te steken. De kinderen hebben dit aan elkaar laten zien en vooral heel veel lol gehad.

14 jan 2022 - De beste wensen!
Preview foto De vakantie is voorbij! Het was een lekker lange vankantie. Inmiddels zijn we weer gewend en weer heel hard aan het werk. Het werk wordt moeilijker en uitdagender. In de klas hebben de kinderen weer een nieuwe werkplek. Ook hebben we samenwerkspelletjes met ballonnen gedaan, om extra te oefenen met samenwerken.

10 dec 2021 - Paarse Vrijdag
Preview foto Het was paarse vrijdag vandaag. Een dag waarop we extra stilstaan dan het belangrijk is dat je mag zijn wie je bent. De digitale gastlessen waren heel leerzaam.

10 dec 2021 - Kerstkaarsen
Preview foto Sinterklaas is weer het land uit en Kerst komt eraan. De klas hebben wij versierd en elke ochtend staan de lampjes aan. Vandaag hebben wij zelf kaarsen getekend voor de sfeer. Wij hebben kaarsen getekend die elkaar overlappen. Door met licht en donker te werken lijkt het net of de kaarsen echt branden. We zijn er trots op!

05 dec 2021 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag was een topdag! Wat een mooie suprises, gave gedichten en topcadeaus.

Heel gezellig, we hebben ervan genoten!

 


18 nov 2021 - Kunst en Cultuur
Preview foto Kunst met cocktailprikkers/tandenstokers. De kinderen van groep 7 maken de basis van hun kunstwerk. Na 3 lessen presenteren ze hun zelf ontworpen creatie. Wat zal het gaan worden?

02 nov 2021 - Verkeersdag groep 7
Preview foto Groep 7 heeft tijdens de verkeersdag de route van het verkeersexamen alvast geoefend. Ook al is het officiële examen pas aan het eind van het jaar, ze zijn er nu al klaar voor.

17 sep 2021 - Rekenen in en rond de school
Na een les over omtrek en oppervlakte in de klas hebben we vandaag ontdekt dat er om ons heen ook veel omtrek en oppervlakte te zien is. We zijn aan de slag gegaan met het meten van boomstammen, tafeltennistafels, hekken en nog veel meer.

Een leuke en leerzame les.

 

  


10 sep 2021 - Monumentendag
Vandag was het kindermonumentendag. Wij hebben een route door Maasland gelopen onder begeleiding van een gids. Heel interressant om op een andere manier naar je eigen omgeving te krijgen. De kinderen hebben een brochure mee naar huis gekregen met een uitgebreidere route door Maasland, leuk voor thuis!

 


01 sep 2021 - We zijn weer begonnen!
Na een heerlijke zomervakantie is het schooljaar weer begonnen. Deze eerste weken staan in het teken van 'samen een goede start maken'. Samenwerken hoort daar natuurlijk bij. Zo hebben wij bij de gym samen gewerkt om op een mat 'te blijven zitten' terwijl deze gedraaid wordt. Ook zijn wij in de klas bezig met het maken van een goede start. Zo hebben wij vandaag tubes tandpasta leeggeknepen. We hebben ervaren dat de tandpasta daarna niet meer goed terug in de tube kan zonder dat het 'een zooitje wordt'. Zo werkt het ook met woorden. Hier kunnen we in de klas wat mee!