Groep 7/8 Marina en Kimberly


Welkom in groep 7/8,

 

In groep 7/8 krijgen de kinderen dit schooljaar les van Kimberly (maandag en dinsdag) en van Marina (woensdag t/m vrijdag). Op dit gedeelte van de website laten wij met regelmaat zien wat wij doen en wat wij leren. Kijk ook even in ons fotoboek!

Met vriendelijke groeten,
Kimberly van Rooij: k.vanrooij@daltonschooldeschutse.nl

Marina van Os: m.vanos@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

09 sep 2022 - Samenwerken
In de gouden weken doen wij diverse samenwerkopdrachten. Vandaag hebben we een hele moeilijke opdracht gedaan. Met een groepje kregen we een puzzel bestaande uit 4 of 6 stukjes. Van de leerkracht kregen we een dier als opdracht. Met elkaar moesten we het dier tekenen op onze puzzelstukjes. We mochten wél overleggen maar níet op elkaars stukje tekenen. Veel discussie, veel lol, maar vooral veel samengewerkt!

 

  

 


28 aug 2022 - We zijn weer begonnen!
Het schooljaar is weer begonnen en de eerste week zit er zelfs al weer op. De eerste weken noemen wij op school de Gouden weken. Deze weken staan in het teken van samenwerken, elkaar leren kennen en afspreken hoe we er in de klas een fijn jaar van maken. Elke dag is er een speciale goude opracht, maar ook tijdens andere momenten en vakken besteden wij heir aanacht aan. Zo hebben we wij de gym samenwerkopdrachten gedaan. Eén opdracht was bijvoorbeeld dat we hoepels in de kring moesten laten rondgaan, zonder de kring te breken. Toen dat lukte, kwamen er steeds meer hoepels bij.

Ook hebben we kennismakingsopdrachten gedaan. Eén van de gouden opdrachten was om de overeenkomsten en verschillen tussen jou en een klasgenoot in kaart te brengen door middel van een VENN-diagram. Vanwege het mooie weer hebben we dit buiten gedaan, wat het extra leuk maakte!

 

Op vrijdag hebben we 'afsprakenmiddag' gehad. Dit is een schooltraditie waarbij groep 7 en 8 aan de midden- en onderbouw laten zien hoe het werkt op school. Groep 8 hebben rond de school over een specifieke plek (bijvoorbeeld de dierenweide) vertelt wat het is, hoe het werkt en wat de afspraken zijn. Groep 7 heeft uit elke klas leerlinge opgehaald en de groepjes rondgeleid. Een flinke, maar wel leuke klus!

 

Het was een fijne eerste week!