Groep 7/8 Kimberly


Welkom in groep 7/8,

 

In groep 7/8 krijgen de kinderen dit schooljaar les van Kimberly (maandag en dinsdag) en van Marina (woensdag t/m vrijdag). Op dit gedeelte van de website laten wij met regelmaat zien wat wij doen en wat wij leren. Kijk ook even in ons fotoboek!

Met vriendelijke groeten,
Kimberly van Rooij: k.vanrooij@daltonschooldeschutse.nl

Marina van Os: m.vanos@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

21 mrt 2023 - Rekenen met groep 7/8
Preview foto Vandaag hebben de groepen 7 en 8 samen gerekend. Eigenlijk was het de bedoeling dat we deze les buiten zouden doen, maar het weer hielp helaas niet mee. 

In het speellokaal waren 15 context-vragen opgehangen. In duo's hebben de leerlingen de vragen opgelost. 


21 mrt 2023 - KiVa
Preview foto Het project "beestenboel" is weer afgelopen en we gaan dus weer verder met de KiVa-lessen op dinsdag. Vandaag zijn we de les begonnen met een samenwerkingsoefening. De kinderen moesten de bal met hun voeten doorgeven. Doel: goed samenwerken en plezier. Beide doelen zijn hiermee zeker behaald!

17 feb 2023 - Film&Fotografie
Met Kunst&Cultuur heeft groep 7/8 het onderwerp film & fotografie.

De eerste les ging over fotograferen. Ze hebben geleerd wat kikkerperspectief en vogelperspectief is.

De tweede en derde les moesten de leerlingen een reclame maken voor kinderspeelgoed door middel van een stopmotion film.

Hieronder de resultaten!

 


07 feb 2023 - Voorleeswedstrijd
Preview foto Vandaag hadden we in groep 7/8 de voorleeswedstrijd. Alle kinderen die mee wilden doen, mochten vandaag een stuk voorlezen uit het boek "aanval". Toen iedereen aan de beurt was geweest hebben we gestemd en Anne Roos kwam eruit als winnares! Zij mag dinsdag tijdens het Boekenbal meedoen aan de voorleeswedstrijd van De Schutse waar ook de winnaars van groep 6/7 en 5/6 zullen voorlezen. 

24 jan 2023 - Voorlezen bij Dokus
Preview foto Gisteren zijn we gestart met de Nationale voorleesdagen op De Schutse. In groep 7/8 geven alle kinderen in deze week een boekpresentatie en gaan ze de kaft van een zelfverzonnen verhaal ontwerpen.

Er worden in de groepen 5 t/m 8 voorleeswedstrijden gehouden. 

 

Ook bij Dokus zijn ze met dit thema van start gegaan. Groep 7/8 mocht daarom bij Dokus op bezoek om voor te lezen aan alle groepen. 


13 jan 2023 - Blink Thema T-REX
Preview foto Deze week hebben we het thema over de T-rex afgerond. Alle kinderen hebben dit gedaan door middel van een presentatie. 

22 dec 2022 - Kerstdiner
Vandaag hebben wij genoten van het kerstdiner, het was heel gezellig!

Fijne dagen toegewenst

 


16 dec 2022 - Kerstknutselen
Preview foto Vandaag zijn wij begonnen met een maken van 'string art' in de kerstsfeer. Eerst maken we een ontwerp, waarbij we ook bedenken waar de spijkers moeten komen. Daarna moeten alle spijkers op de goede plek. Als dat klaar is spannen we wol om de spijkers heen zodat er een mooi plaatje te zien is.

We laten u weten hoe het geworden is!


06 dec 2022 - Kerst in de klas
Preview foto De Sint is weer vertrokken, we zijn direct met de kerstversiering in de klas begonnen! 

06 dec 2022 - Surprises
Preview foto De ochtend begon traditiegetrouw met een tocht door Maasland waarbij de sla-maar-raak-band voorop liep. Nadat Sinterklaas was opgehaald heeft groep 7/8 zich teruggetrokken in hun lokaal. Wauw, wat een prachtige surprises zijn er in onze klas gemaakt. 

18 nov 2022 - Cadeautjes
De Sint is weer in het land en dat betekent: Cadeautjes. Groep 7/8 heeft cadeautjes getekend in 3D. Heel leuk en best nog wel lastig als de cadeautjes moeten overlappen!

 

  

 


17 nov 2022 - Schoolkeuzemarkt groep 8
De middelbare school, super spannend en het komt toch al best dichtbij! Vandaag zijn we bij de schoolkeuze markt in de Poolderpoort geweest. Veel middelbarescholen uit de omgeving waren daar om informatie te geven. De kinderen van groep 8 zijn op zoek gedaan naar middelbarescholen die aansluiten bij hun voorlopig advies en bij wat zij nodig hebben. Zijn er extra vakken? Is er huiswerkbegeleiding? Wat voor hulp krijg je als je dyslectisch bent? Allemaal goede vragen!

 

  


10 nov 2022 - Verkeersdag
Preview foto Verkeersdag is altijd leuk! Groep 8 heeft vorig jaar al examen gedaan, zowel praktijk als theorie, dus die kunnen dit jaar de groepen 3 en 4 ondersteunen. Groep 7 gaat dit jaar theorie- en praktijkexamen doen. Om ons voor te bereiden hebben we vandaag met elkaar de route gefietst die ze tijdens het examen alleen moeten fietsen. 

 


21 okt 2022 - De afgelopen weken
De afgelopen weken zijn drukke en leuke weken geweest met veel verschillende activiteiten. Zo hebben wij met de kinderboekenweek gewerkt aan het thema groen. We hebben onder andere verschillende vogels gemaakt van klei en deze in een 'groen' bos gezet. Daarnaast hebben we met de hele school een prentenboek gemaakt: het verhaal van VIS. VIS staat voor Vertrouwen, Inspireren en Samen, waarde die wij belangrijk vinden. Met alle leerlingen van de school hebben wij een verhaal bedacht waarin deze waarde op kinderniveau naar voren komen. Daarna hebben de kinderen hier zelf prenten bij gemaakt. Een mooi en leuk project waarbij we groepsdoorbroken hebben samengewerkt met andere groepen. Ook hebben we gevierd dat de directeur van de school voor het eerst Oma is geworden, door met de hele school beschuit met muisjes te eten. Daarnaast hebben we zo vlak voor de vakantie nog een hele fijne sportdag gehad, met mooi weer. De sportdag hebben we afgesloten met een sponsorloop. Het waren leuke en volle weken, nu gaan we genieten van de vakantie!

 

   

 

   

 

   


28 sep 2022 - Afsluiting gouden weken
Vandaag hebben we de gouden weken afgesloten. Een super leuk eindspel waarin we moesten samenwerken, goed overleggen en verantwoordelijk waren voor elkaar. Er stond een veld klaar met allemaal obstakels waar we elkaar doorheen moesten helpen. Heel erg leuk!

09 sep 2022 - Samenwerken
In de gouden weken doen wij diverse samenwerkopdrachten. Vandaag hebben we een hele moeilijke opdracht gedaan. Met een groepje kregen we een puzzel bestaande uit 4 of 6 stukjes. Van de leerkracht kregen we een dier als opdracht. Met elkaar moesten we het dier tekenen op onze puzzelstukjes. We mochten wél overleggen maar níet op elkaars stukje tekenen. Veel discussie, veel lol, maar vooral veel samengewerkt!

 

  

 


28 aug 2022 - We zijn weer begonnen!
Het schooljaar is weer begonnen en de eerste week zit er zelfs al weer op. De eerste weken noemen wij op school de Gouden weken. Deze weken staan in het teken van samenwerken, elkaar leren kennen en afspreken hoe we er in de klas een fijn jaar van maken. Elke dag is er een speciale goude opracht, maar ook tijdens andere momenten en vakken besteden wij heir aanacht aan. Zo hebben we wij de gym samenwerkopdrachten gedaan. Eén opdracht was bijvoorbeeld dat we hoepels in de kring moesten laten rondgaan, zonder de kring te breken. Toen dat lukte, kwamen er steeds meer hoepels bij.

Ook hebben we kennismakingsopdrachten gedaan. Eén van de gouden opdrachten was om de overeenkomsten en verschillen tussen jou en een klasgenoot in kaart te brengen door middel van een VENN-diagram. Vanwege het mooie weer hebben we dit buiten gedaan, wat het extra leuk maakte!

 

Op vrijdag hebben we 'afsprakenmiddag' gehad. Dit is een schooltraditie waarbij groep 7 en 8 aan de midden- en onderbouw laten zien hoe het werkt op school. Groep 8 hebben rond de school over een specifieke plek (bijvoorbeeld de dierenweide) vertelt wat het is, hoe het werkt en wat de afspraken zijn. Groep 7 heeft uit elke klas leerlinge opgehaald en de groepjes rondgeleid. Een flinke, maar wel leuke klus!

 

Het was een fijne eerste week!