Groep 7/8

 

Van harte welkom op de pagina van 7/8!


Via deze pagina wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep. Vergeet ook niet in ons fotoboek te kijken!

 

Met vriendelijke groeten

Marina van Os

m.vanos@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

04 jun 2021 - Met de trekschuit
Preview foto Afgelopen dinsdag (1 juni) heeft groep 7 een rondvaart door Midden-Delfland gemaakt met een heuse trekschuit.

 

Na het instappen konden we even wennen aan de schuit, even lekker met onze handen door het water. Na een paar minuten varen kwamen wij bij een lange steiger aan en ja, wel daar ging het gebeuren. Wij moesten onze eigen boot gaan trekken.

Na deze korte inspanning zijn we verder gevaren en kregen wij allerlei informatie over het varen met een trekschuit in vroegere tijden.

 

De kinderen hebben een heerlijke middag gehad op het water en zijn veel wijzer geworden over de trekschuit, het water en de polder rondom Maasland.

 


17 mrt 2021 - Daltondag
Op de Daltondag staat altijd één van de Daltonpijlers centraal. Dit jaar hebben wij gekozen voor het thema samenwerken. Dat lijkt lastig in een tijd waarbij de kinderen uit diverse groepen niet mogen mengen, gelukkig zijn wij heel creatief. Via een digitale verbinden hebben de kinderen van groep 7/8 samengewerkt met de kinderen van groep 4/5. Samen hebben ze een kruiswoordraadsel gemaakt waarij er groep 4/5 vragen waren en groep 7/8 vragen. Daarna hebben ze samen één tekening gemaakt. Groep 7/8 was verantwoordelijk voor de onderkant en groep 4/5 voor de bovenkant. Best lastig als je niet samen in één ruimte zit!

 


08 mrt 2021 - Ruimte: werken aan een eigen onderzoek
Preview foto We werken nog steeds aan het thema ruimte. De kinderen zijn nu bezig met een eigen onderzoek. Er zijn kinderen die onderzoeken waar een goed ruimtepak aan moet voldoen, hoe een raket werkt, of en hoe je kunt leven op Mars en hoe er onderzoek gedaan wordt naar de ruimte.

01 mrt 2021 - De ruimte
Preview foto Kom je na de vakantie terug op school, is heel de school veranderd in de ruimte! Ook in de klas hangt de zon met alle planeten. In de klas leren we nu de planeten, de volgorde, verschillende hemellichamen en nog veel meer...

17 feb 2021 - Weer naar school..... in de sneeuw!
We mogen weer naar school!!! En we worden ook nog getrakteerd op sneeuw. Daar kunnen we wel wat mee :) 

 


11 jan 2021 - Lockdown in groep 7/8
Preview foto Helaas, de scholen zijn weer dicht. Gelukkig redden we het prima in groep 7/8. De kinderen hebben zelf klei bij hun spullen gekregen om óók creatieve opdrachten thuis te kunnen doen. Wordt gewaardeerd door de kinderen!

07 dec 2020 - Het noorderlicht
Om in de kerstsfeer te komen hebben wij vandaag, na het versieren van de klas, een begin gemaakt aan een tekening van het Noorderlicht. Deze tekening maken wij met pastelkrijt. Eerst hebben wij geoefend op de techniek die nodig is om het Noorderlicht effect te maken. Woensdag maken we de tekeningen af!

 

    


04 dec 2020 - Sinterklaas groep 78
Preview foto Sinterklaas is weer in het land

en is ook weer op De Schutse beland

Toch was Sint eerst even zoek

maar we vonden hem op school mét het Grote boek

In alle klassen kwam Sint langs met zijn hulppieten

waar de kinderen écht van konden genieten

aan de suprises werkte de kinderen met veel vlijt

dus voor de gedichten en de kunstwerken namen wij alle tijd

tot slot nog samen op de foto mét elkaar

en een heerlijke dag was helaas alweer klaar

 

Bedankt Sinterklaas!

Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

21 nov 2020 - Sinterklaas cadeau
Preview foto Sinterklaas is in het land,

maar door Corona op afstand

Gelukkig zagen we Sint op afstand

en kregen wij ook nog een leuk cadeautasje in de hand

 

Bedankt Sint en Piet


20 nov 2020 - Kunst & Cultuur groep 8: Dans
Preview foto Een nieuwe ronde van het Kunst & Cultuur circuit is begonnen. Groep 8 heeft het onderdeel dansen. Zij gaan zelf een dans bedenken op een bestaand nummer en daarvan een clip opnemen. Er wordt al druk geoefend!

20 nov 2020 - Kunst & Cultuur groep 7: Papier maché
Preview foto Een nieuwe ronde van het Kunst & Cultuur circuit is begonnen. Nu is groep 7 aan de beurt voor papier maché. Ook zij gaan maskers maken!

18 sep 2020 - Kunst & Cultuur groep 8: Venetiaanse maskers
Preview foto Groep 8 heeft nu beeldende vorming. De eerste les hebben we sfeerimpressies gekeken van het Venetiaanse carnaval. Zo hebben ze een beeld gekregen van de stijl, de vormen en kleuren. Daarna hebben de kinderen op basis van deze inspiratie een eigen masker gecreeerd. Eerst hebben zij hun eigen gezicht 'af gedrukt ' in alluminium folie, vervolgens hebben zij dit gezicht verder tot masker gemaakt door middel van papier maché. Later gaan we de maskers verven.

 


11 sep 2020 - Kunst & Cultuur groep 7: Houtbewerking
Groep 7 is deze periode bezig met houtbewerking. Ze maken een standaard voor hun telefoon. Dit doen zij doormiddel van een figuurzaag. 

 

    


09 sep 2020 - Een sportieve start in groep 78
De dagen gaan heel snel en voor je het weet zijn we al weer 2 weken op school. We werken in de klas hard aan samenwerken, elkaar leren kennen en rekenen. Samenwerken is erg belangrijk dus dit doen we veel in de klas, maar ook tijdens de gym. Tijdens de gymles hebben we verschillende oefeningen gedaan waarbij we moesten samenwerken en rekening moesten houden met elkaar. Een leuke en leerzame les!

 

  


31 aug 2020 - We zijn weer begonnen!
De vakantie is voorbij! We gaan er weer tegenaan. Groep 78 start dit schooljaar in een nieuw lokaal. In de vakantie is de ruimte waar kinderen zelfstandig kunnen werken en waar de keuken staat omgebouwd tot een echt lokaal. Het ziet er erg gezellig uit. We hebben er zin in!