Groep 6/7 Mark en Kimberly

BERICHTEN

09 sep 2022 - Museum de Schilpen
Preview foto Het is vandaag Kinder-monumenten-dag en we zijn met groep 7 naar museum De Schilpen in Maasland geweest. We hebben hier goed kunnen zien hoe de mensen vroeger leefden. 

02 sep 2022 - Les over aboriginals
Preview foto Vandaag kregen de kinderen een foto te zien van Uluru; een  reusachtige rotsformatie die in Australië ligt. Deze informatie kregen de kinderen echter niet. Ze kregen enkel de foto te zien. De opdracht die ze wel kregen, was om op internet te zoeken wat ik voor foto omhoog liet zien. Wat zie je, welke woorden kan je gebruiken in je zoekopdracht?

Als snel wisten de kinderen het goede antwoord. Daarna hebben we het gehad over de geschiedenis van Australië en de eerste inwoners: Aboriginals. 

De les werd afgesloten met het maken van aboriginal-art. 


30 aug 2022 - samenwerken
Preview foto De eerste weken van het schooljaar noemen we De gouden KiVa-weken. We besteden de periode tot de herfstvakantie extra veel aandacht aan groepsvorming en samenwerken. 

Iedere dag krijgen de leerlingen een opdracht die hier mee te maken heeft. Vandaag moesten ze door middel van samenwerken een toren van bekertjes maken, zonder de bekers aan te mogen raken.