Groep 6/7 Mark en Kimberly

BERICHTEN

23 feb 2023 - Dieren in de klas
Preview foto Beestenbende!

 

Afgelopen week was het een beestenbende in de school. Iedere dag kregen we een ander dier in de klas. Zo hadden we rattenslang, baardagame, schildpadden, salamander en kakkerlakken in de klas. Er waren zelfs een paar bikkels die de slang en de baardagame vast durfden te houden. Heel erg spannend, maar toch erg stoer.


13 jan 2023 - Gelukkig nieuwjaar!
Preview foto Een gelukkig nieuwjaar! 2023 is weer begonneb en we zijn weer hard aan de slag. We stomen ons klaar voor de komende periode waarin we Citotoetsen krijgen en... het Theater staat weer voor de deur. Deze week zijn we weer begonnen met het oefenen voor ons optreden met de Boomwhackers! Wat is dat lastig! Maar we hopen een mooi optreden neer te zetten volgende week vrijdag. Zien we jullie dan?

20 dec 2022 - Kerstdiner 2022
Preview foto Kerst 2022 groep 6/7!

We hebben weer een Kerstdiner gehad! Aan het begin van de avond hebben we geluisterd naar een verhaal van de leerkrachten in de kuil. Na het Kerstverhaal zijn de kinderen met hun leerkracht naar hun eigen klas gegaan en hebben we met elkaar aan een gedekte tafel met elkaar genoten van het Kerstdiner. Het was een geslaagde middag/avond en alle kinderen hadden iets lekkers meegenomen. We wensen iedereen een vrolijk Kerstfeest en alvast een voorspoedig 2023!

 

 


18 nov 2022 - Kunst&Cultuur
Preview foto Vandaag is de tweede ronde van Kunst&cultuur begonnen. Groep 6/7 heeft als thema Film en Fotografie. De eerste les ging over fotograferen met perspectief. We hebben geleerd dat er drie vormen van perspectief zijn: kikkerperspectief, vogelperspectief en ooghoogte. 
Nadat we hiermee geoefend hadden, hebben we nog "gekke" foto's gemaakt door het perspectief goed te gebruiken! Hier een aantal resultaten. 

09 sep 2022 - Museum de Schilpen
Preview foto Het is vandaag Kinder-monumenten-dag en we zijn met groep 7 naar museum De Schilpen in Maasland geweest. We hebben hier goed kunnen zien hoe de mensen vroeger leefden. 

02 sep 2022 - Les over aboriginals
Preview foto Vandaag kregen de kinderen een foto te zien van Uluru; een  reusachtige rotsformatie die in Australië ligt. Deze informatie kregen de kinderen echter niet. Ze kregen enkel de foto te zien. De opdracht die ze wel kregen, was om op internet te zoeken wat ik voor foto omhoog liet zien. Wat zie je, welke woorden kan je gebruiken in je zoekopdracht?

Als snel wisten de kinderen het goede antwoord. Daarna hebben we het gehad over de geschiedenis van Australië en de eerste inwoners: Aboriginals. 

De les werd afgesloten met het maken van aboriginal-art. 


30 aug 2022 - samenwerken
Preview foto De eerste weken van het schooljaar noemen we De gouden KiVa-weken. We besteden de periode tot de herfstvakantie extra veel aandacht aan groepsvorming en samenwerken. 

Iedere dag krijgen de leerlingen een opdracht die hier mee te maken heeft. Vandaag moesten ze door middel van samenwerken een toren van bekertjes maken, zonder de bekers aan te mogen raken.