Groep 5/6 Jim en Joyce

 

 

 

BERICHTEN

17 feb 2023 - Kunst en cultuur dansen
Preview foto De afgelopen periode heeft groep 5/6 dansles gekregen van juf Celine. Tijdens de lessen hebben de kinderen verschillende dansjes op muziek gedaan. Maar ook leuke bewegingsoefeningen, zoals: standbeelden, stopdans, hooghouden met ballonnen en memory met bewegingen. Dansen is iets anders dan stil op je stoel zitten. Voor veel kinderen een geweldige kans om onder schooltijd lekker te kunnen bewegen. Voor sommigen voelde dit gek en vreemd, voor anderen weer bevrijdend en fijn. 
De komende weken gaan we aan de slag met het project "Beestenboel". Groep 5/6 gaat allerlei creatieve activiteiten doen die met Australië te maken hebben. In mei is er een museum waar alle kunststukken te bewonderen zijn. Daarover later meer. 


13 jan 2023 - Challenge gymles
Preview foto Afgelopen woensdag hebben de kinderen van groep 5/6 een andere gymles dan normaal ervaren. Een aantal studenten, van de opleidingen Fysio- en Ergotherapie, wilden verschillende challenges met de kinderen uitvoeren. Zij wilden verschillende soorten bewegingen onderzoeken met behulp van leuke, uitdagende challenges: rock/paper/scissors, voetbal slalommen, voorwerpen kwartet met de klas en een soort van estafette met koprollen, basketballen en balanceren. Erg uitdagende spellen die door alle kinderen als leuk zijn ervaren.