Groep 3/4 Jolijn en Dirkje

Welkom op de pagina van groep 3/4B!

 

Op dit gedeelte van de website laten wij met regelmaat zien wat wij doen en leren in de klas.  

Met vriendelijke groeten,
Dirkje Jongbloed (ma, di): d.jongbloed@daltonschooldeschutse.nl

Jolijn de Zoete (wo, do, vrij): j.dezoete@daltonschooldeschutse.nl

 

BERICHTEN

08 feb 2023 - Cupsong
Preview foto Een nieuwe ronde Kunst en Cultuur. Afgelopen twee lessen stonden in het teken van muziek. De kinderen hebben geleerd dat je ook andere "instrumenten" kan gebruiken om een ritme te krijgen. De cupsong is een lied waarbij een beker wordt gebruikt om het ritme te bepalen. De kinderen hebben eerst individueel geoefend en vervolgens in tweetallen. Later is het ons gelukt in de kring! We starten het ritme tegelijk en geven vervolgens het bekertje door. De kinderen waren heel trots dat het was gelukt. Een knappe prestatie!

26 jan 2023 - Letterfeest
Preview foto Hoera! Groep 3 heeft kern 6 van Veilig Leren Lezen afgerond en daarmee zijn alle klanken aangeleerd. Tijd voor het letterfeest! Het kwam als een grote verrassing. We zijn gestart met een letterspeurtocht op het schoolplein. De kinderen zochten naar afbeeldingen, welke letter ontbreekt? Op deze manier werd de letterkennis nog eens goed getest. In de klas hebben we een letterpet geknutseld. De middag werd afgesloten met een traktatie van de leerkrachten.

13 jan 2023 - Eerste week van 2023!
Preview foto Fris en fruitig zijn we gestart aan 2023. De eerste week na de kerstvakantie zit erop! De kinderen hebben een nieuw plekje gekregen in de klas en er is weer hard gewerkt. Volgende week hebben we het eerste theater van 2023. Hier hebben we vandaag al een beetje voor geoefend. Een korte terugblik op de vakantie... Komt u ook kijken?

21 nov 2022 - Kunst en Cultuur
Preview foto Inmiddels zijn we gestart met ronde twee van Kunst en Cultuur. De eerste ronde heeft groep 3-4b dansles gehad van dansjuf Daniëlle. Nu werken we in het thema Popart. We hebben verschillende schilderijen en kunstobjecten bekeken van bekende Popart kunstenaars. We zagen bijvoorbeeld dat Roy Lichtenstein gebruikt maakt van stippen en primaire kleuren in zijn kunstwerken. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan. De kinderen hebben schilderijen gemaakt op bubbeltjesplactic. Ze tekenende in stippen en hebben alleen de kleuren rood, blauw en geel gebruikt. 

29 aug 2022 - Eerste schoolweek
Preview foto We zijn weer begonnen! De eerste schoolweek is zelfs al voorbij. Wat hebben de kinderen het goed gedaan. Het is erg wennen met alle nieuwe dingen die we leren, maar de juffen zijn trots. 

Groep 3 kent de letter i, k en m. Ook zijn begonnen met rekenen in een werkboek en leren we de letters op de juiste manier schrijven. Groep 4 maakt kennis met taal en spelling. Soms nog best moeilijk!
De eerste weken staan in het teken van de gouden weken. Elke dag maken we een envelop open uit de kluis. Hierin staat een opdracht in het teken van groepsvorming. De kinderen zijn erg enthousiast.