Groep 2/3 Leslie en Jolijn

Welkom op de pagina van groep 2-3. Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep.

 

Groetjes Leslie en Jolijn

 

Leslie Bordewijk (ma, di, woe)

l.bordewijk@daltonschooldeschutse.nl

 

Jolijn de Zoete (do, vrij)

j.dezoete@daltonschooldeschutse.nl 

 

 

BERICHTEN

09 mei 2022 - We zijn weer begonnen
Na een heerlijke meivakantie zijn we vandaag weer uitgerust gestart. Het was fijn om elkaar weer te zien en hebben bijgekletst over de leuke avonturen die we beleefd hebben. Met dit stralende weer konden we natuurlijk niet binnen blijven. We hebben buiten een taalles gedaan! 

Groep 2 is vandaag gestart met het thema circus. De circusdirecteur van Circus de Schutse heeft een groot probleem.. Alle artiesten die op zouden treden waren er niet. De directeur heeft aan de kinderen gevraagd of zij mischien in willen vallen. Dat zagen ze wel zitten. De komende drie weken gaan ze alles leren over het circus.

 


12 apr 2022 - Bezoek aan Hoeve Bouwlust
Vol spanning en enthousiasme vertrokken we met de huifkar naar Hoeve Bouwlust. Onderweg werd er gezongen, gezwaaid (naar huizen van kinderen), feest gevierd en genoten van de rit op zich. Eenmaal op de boerderij zijn we langs alle dieren geweest. Koeien, kalfjes, schapen, lammetjes, geiten, kippen, katten...... We hebben van hoge strobalen afgesprongen en sloten af in de speeltuin en een potje voetbal op het grasveld. Vervolgens zijn we met de huifkar weer terug naar school gebracht.

 


25 mrt 2022 - Schutse museum
Vol trots lieten we aan de ouders, verzorgers, opa's, oma's, broertjes, familie en vrienden de zelfgemaakte museumstukken zien. Enthousiast werd er verteld over het proces en de werkende wiggle bots en ballonauto's werden gepresenteerd! 

Het was ook leuk om te zien wat er door de kinderen in andere klassen gemaakt is.

 

Kortom een geslaagd Museum! 

 


14 mrt 2022 - Thema techniek
Deze weken werken we schoolbreed aan het thema techniek en daar horen te gekke activiteiten bij. Zo heeft groep 3 tijdens een workshop wiggle bots gemaakt en is groep 2 op excursie geweest naar Kraanbedrijf Boekestijn. Tijdens het Schutse museum op vrijdag 25 maart bent u van harte welkom om te bekijken wat we allemaal geleerd en gemaakt hebben. Tot dan!


23 feb 2022 - Dinosauriërs
Een heel interessant thema waar we al veel van weten en tijdens dit thema nog veel meer over geleerd hebben. Als een echte paleontoloog gingen we in de zandtafel op zoek. We leerden de verschillen tussen planten- en vleeseters, hebben botten geteld, een skelet nagemaakt, dino's geknutseld en we hebben onze eigen tentoonstelling gemaakt!

 

Jammer dat het alweer afgelopen is.

 


08 feb 2022 - Museum De Schilpen
Vandaag brachten we een bezoek aan museum De Schilpen. We gingen terug in de tijd en voelden hoe het was om 'vroeger' in Maasland te leven. Er was ontzettend veel te zien in de snoepwinkel, woonkamer, keuken, kelder en op de woonzolder was een meidenkamer met een bedstee. Het was een gezellige en interessante middag! 26 jan 2022 - Letterfeest
De kinderen uit groep 3 hebben alle letters geleerd. Dit hoogtepunt hebben we samen gevierd. We deden een letterspeurtocht op het plein, speelden spelletjes, maakten onze eigen boekenlegger en sloten af met een echte diploma-uitreiking.

Groep 2 heeft een letterwinkel geopend. Er werd vooraf een naambord en een prijslijst gemaakt. Daarna waren de klanten welkom. Met een boodschappenlijstje werden er letters gekocht, hier werden dan weer woorden van gemaakt. Nauwkeurig werd uitgerekend hoe duur het was en er werden flink wat bonnetjes geschreven. 


24 dec 2021 - Kerst
Wat fijn dat we op woensdag met elkaar hebben kunnen genieten van een heerlijk kerstontbijt. Het ontbijt werd verzorgd door de ouderraad in samenwerking met de Maaslandse bakkerij. De kinderen hebben gesmuld. Een weekje eerder vakantie dan verwacht, maar...


25 nov 2021 - Sinterklaas
De Sint is al even in het land. De kinderen raken niet uitgepraat over baby-piet en andere spannende verhalen rond het Sinterklaasjournaal. In de klas wordt nog steeds hard gewerkt, zou de Sint dit ook zien?


17 sep 2021 - Weer naar school!
Oh, wat is zo'n eerste schooldag toch weer spannend! Nieuwe groep, nieuwe leerkrachten, nieuwe manier van werken. Het is allemaal wennen, maar wat wordt er al hard gewerkt. 

Groep 3 heeft al heel wat letters geleerd en kunnen al korte woordjes lezen! We werken uit boekjes, en maken letters van constructie materiaal. Ook groep 2 werkt hard aan hun taken en spelen in het thema 'dit ben ik'.