Groep 1/2 Leslie en Andrea

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

16 mrt 2023 - Schutse museum
Preview foto Vandaag was het Schutse museum. Een spetterende afsluiting van het schoolbrede thema 'beestenboel'. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen met hun familie door de school lopen. Vol trots vertellen ze over de dingen die ze gemaakt en geleerd hebben. Het was ook leuk om te zien waar de andere groepen mee bezig zijn geweest!

 

Een heel geslaagd museum! Op naar de open dag aanstaande zaterdag! 


15 feb 2023 - Bezoek aan het oceanium
Preview foto Schoolbreed werken we vanaf volgende week met het thema beestenboel. Wij kleutergroepen duiken de wondere wereld van de oceaan in. Welke dieren er allemaal leven en wat wij geleerd hebben kunt u tijdens het Schutsemuseum tijdens het Schutsemuseum.

 

Waar kun je het thema onderwaterwereld het beste openen? In het oceanium in Blijdorp natuurlijk!!

 

Wat was daar veel te bewonderen. Er zwommen grote haaien en schildpadden over ons heen. We zag veel vissen van dichtbij en de zeehonden lieten hun kunsten in het water zien. Ook hebben we Nemo en Dory kunnen spotten. Fantastisch, genoeg inspiratie en vragen waar we ons in kunnen verdiepen de komende tijd.


27 jan 2023 - Opa's en oma's op bezoek
Preview foto
Wij werken deze weken rondom het thema tijd. Niet alleen klokken, tijdstippen en kalenders komen aan bod, maar we verdiepen ons ook in de babytijd en onze stamboom. Wie zijn onze ouders? En onze grootouders? Een mooie gelegenheid om de grootouders uit te nodigen in de klas. Deze week kwamen er grootouders puzzelen, verven, bouwen, tekenen en natuurlijk koffie drinken in de huishoek. 
Echt genieten!! 

12 jan 2023 - Gelukkig nieuwjaar!
Preview foto We hebben genoten van een heerlijke vakantie! Het is fijn om elkaar weer te zien.

 

Samen proosten we op een mooi 2023.


21 dec 2022 - Ons allereerste Kerstdiner
Preview foto In het donker naar school, in je mooie kleding met een zelfgemaakt gerecht. Om het vervolgens te delen met de rest van de klas. Ons eerste Kerstdiner was fantastisch! We hebben samen genoten!

 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

Liefs,

Groep 1/2b


16 dec 2022 - Kerst
Preview foto Kerst wordt op verschillende manieren gevierd bij de kinderen thuis. Zo haalt Elf on the Shelf streken uit bij iemand thuis, bij iemand anders staat de geboorte van Jezus centraal, bij een ander komt de Kerstman en bij sommige is het 'gewoon' Kerst. Het is mooi om deze verhalen van elkaar te horen!

 

In de klas wilden de kinderen de huishoek in de kerstsfeer brengen. Maar hoe kom je nou aan kerstspullen? In een kerstwinkel. Alle kinderen hielpen mee een winkel te openen. Een prijslijst werd geschreven, een naambord, geld geknipt, kerstballen geknutseld en een kerstboom kon natuurlijk niet ontbreken. De winkel werd geopend en wordt sindsdien drukbezocht.


18 nov 2022 - Sinterklaas is weer in het land!
Preview foto We kunnen het natuurlijk nog maar over één onderwerp hebben, Sinterklaas! 

In de klas hebben we een pietenhuis, hier wordt hard gewerkt. Er worden cadeaus ingepakt, verlanglijstjes gesorteerd, gelezen in het grote boek van Sinterklaas en etiketten op cadeaus geplakt. 
In de huishoek hebben we een openhaard waar liedjes worden gezongen, schoenen gezet, verlanglijstjes geschreven en vol verwachting gewacht tot de schoenen gevuld worden door de pieten uit het pietenhuis.


Ook mochten we onze schoen zetten. De volgende ochtend kwamen we in een klas die helemaal overhoop was gehaald. Dat kon maar één ding betekenen... Rommelpiet is op school geweest. Gelukkig kunnen we goed samenwerken en hebben we de hele klas weer opgeruimd! 

Genieten van een drukke en gezellige tijd! 


10 nov 2022 - Verkeersdag
Preview foto Vandaag was het verkeersdag op school. Iedereen nam zijn fiets of step mee, zodat we konden oefenen. 

Wat moet je doen als je een zebrapad nadert? En wat als je een geultje tegenkomt? En is het handig om op je voorganger te botsen als je moet stoppen?


21 okt 2022 - Naar het bos
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt binnen het thema gi-ga-groen. Dit was ook het thema van de kinderboekenweek. Rekenen met kastanjes, herfstbomen bekijken en knutselen, zingen over de regen en lezen uit de lievelingsboeken van de kinderen. We hebben ontzettend veel gedaan en geleerd.

 

Een bezoek aan het Staelduinse bos kon natuurlijk niet ontbreken. Dankzij kabouters konden we de juiste route lopen. Er was heel veel te ontdekken en bewonderen! Bladeren in alle kleuren, soorten en maten, herfstvruchten en een heleboel paddenstoelen! Echt fantastisch.


21 okt 2022 - Naar het bos
De afgelopen weken hebben we gewerkt binnen het thema gi-ga-groen. Dit was ook het thema van de kinderboekenweek. Rekenen met kastanjes, herfstbomen bekijken en knutselen, zingen over de regen en lezen uit de lievelingsboeken van de kinderen. We hebben ontzettend veel gedaan en geleerd.

 

Een bezoek aan het Staelduinse bos kon natuurlijk niet ontbreken. Dankzij kabouters konden we de juiste route lopen. Er was heel veel te ontdekken en bewonderen! Bladeren in alle kleuren, soorten en maten, herfstvruchten en een heleboel paddenstoelen! Echt fantastisch.


26 aug 2022 - Eerste schoolweek
Preview foto De eerste schoolweek zit er alweer op. Best spannend nieuwe juffen, nieuwe klas en voor sommige kinderen was het de allereerste keer op school!! Wat hebben de kinderen het goed gedaan!


We hebben alles in de klas ontdekt! De huishoek, de knutselhoek de bouwhoek en ook een bezoekje aan de dierenweide kon natuurlijk niet ontbreken.

 

De eerste schoolweken noemen we de gouden weken. Deze weken staan in het teken van het vormen van een fijne groep.  We spelen samen leuke spelletjes.

Het thema Kikker en zijn vriendjes past hier perfect bij! Zij maken van alles mee en bereiken het meest samen als vriendjes. 

 

Donderdag zijn we met de eerste taakkaart gestart. Een verjaardagsballon knutselen, kikker (en zijn vriendjes) verven en puzzelen. Iedereen is enthousiast aan de slag gegaan!

 

Op naar een mooi schooljaar!