Groep 1/2 Jacqueline

BERICHTEN

13 dec 2021 - kerst
Preview foto Kerst                             

Het thema kerst is begonnen en de kinderen zijn druk bezig met het maken van kerststerren, bomen, schrijffiguren en nog veel meer leuke dingen.

 

Ook hebben we de cijfers 0 en 1 geleerd te schrijven. Dat ging best goed.

 

 

 


22 nov 2021 - Sinterklaas
Preview foto Sinterklaas is gearriveerd. De kleuters maken lieve Sinten en hebben geleerd hoe je een boot schilderd.

Groep 2 leert de letter S van Sint en groep 1 leert de cijfers 1 tot en met 6.


28 sep 2021 - Herfst
Preview foto De herfst is begonnen! We zijn druk bezig met het verzamelen van herfstbladeren, kastanjes, eikels en dennenappels. In de klas maken we bomen van muizentrappetjes en paddenstoelen is verschillende kleuren. 

Vanmiddag hebben we onder begeleiding van groep 8 herfstactiviteiten gedaan aan het "kabouterpad". We hebben als echte kabouters getekend met bloemen en bessen, zandtaartjes gemaakt, hout gesprokkeld en gesorteerd van groot naar klein, bodemdiertjes gezocht, natuurkunstwerken gemaakt, herfstraadsels opgelost, liedjes gezongen en spelletjes gespeeld. Ook deden we herfstyoga en zelfs de juf deed met ons mee!

Het was een hele gezellige en leerzame middag, bedankt groep 8.


03 sep 2021 - De eerste schoolweek
Preview foto De eerste week zit er weer op.
De kinderen zijn druk bezig met de materialen te verkennen. We hebben Kiva gouden weken lessen gedaan. Hierdoor leren de kinderen elkaar beter kennen en met elkaar om te gaan. Bijvoorbeeld: Ahoi piraat in de kring met een high five. Ook maken de kinderen kennis met nieuwe regels en leven deze na. Zo begint de groep zich zachtjes te vormen.

 

Op naar een gezellig en leerzaam schooljaar!