Groep 1/2

 

Beste ouders,

 

Welkom op de pagina van groep 1/2. Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in onze groep. We proberen iedere twee weken er leuke foto's en nieuwtjes op te zetten. 

 

Leerkrachten:

Joyce Peltenburg (ma,di,do)

Els van Paassen (wo,vr) 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

04 jun 2021 - Spreekbeurt van Melle
Preview foto We werken met het thema de brandweer.


Melle uit groep 7 kwam speciaal bij ons zijn spreekbeurt houden over de brandweer.
Hij vertelde ons hoe de brandweer te werk gaat en waar ze voor worden ingezet. Dat vonden we heel erg interessant. We mochten zelfs een echt brandweerpak passen en we gebruikten onze spierballen om de zware brandweerslang te tillen, dat vonden wij het allerleukste.

 

Melle we willen je heel erg bedanken voor je gave en leerzame spreekbeurt!! Dankzij jou weten we precies hoe wij als echte brandweermannen en -vrouwen moeten werken in de klas. 


19 mei 2021 - Thema ‘ziek zijn'
Preview foto De afgelopen weken zijn er veel patiënten verzorgd in ons ziekenhuis.

 

Van een gebroken voet tot een kriebelhoest, de artsen wisten er wel raad mee. Eerst een bezoek aan de huisarts, deze onderzocht de patiënt (temperatuur meten, wegen, hartslag luisteren). Na grondig onderzoek werd er een verwijzing geschreven voor het ziekenhuis of een recept voor de apotheek. In het ziekenhuis konden er röntgenfoto's gemaakt worden. Bij de apotheek werden er pillen geteld en gesorteerd zodat de patiënt deze mee kon nemen.

 

Dankzij deze goede zorg, zijn alle patiënten weer helemaal de oude! 


17 mrt 2021 - Nationale Daltondag
Preview foto Vandaag was het nationale Daltondag!

 

Met de klas hebben we een spellencircuit gedaan waarin samenwerking centraal stond. 

In kleine groepjes speelden we een gezelschapsspel, legden we een parcours af met een maansteen, bouwden we een raket en deden we yoga. 


05 mrt 2021 - Thema ruimte
Preview foto  

Na een heerlijke vakantie kwamen we maandag weer op school. Maar.. de klas zag er heel anders uit, het lijkt wel een 'ruimteschool'. In de voorruimte stond opeens een raket en in de klas ons eigen ruimteschip, maar er moest nog veel gebeuren. 

Dus maandag hebben we met zijn allen hard gewerkt om van onze klas een groot ruimteschip te maken. De ramen zijn geschilderd, er werd een raket versierd, radarsystemen voor in de cockpit van de raket zijn geknutseld of getekend en de telescopen gemaakt zo kon iedereen zijn steentje bijdragen. 

Daarna was alles klaar om te spelen.

Ook zijn we echt op reis gegaan naar de ruimte. In de kuil hangen alle planeten en de zon. De zon is een hele grote ster. Samen hebben we een woordweb gemaakt van wat we allemaal al weten. 'Kijk die kleine rode is mars!' 'Zouden daar dan de marsmannetjes wonen?'. 

Samen hebben we gekeken hoe een raketlancering in zijn werk gaat. Daarna keken we naar de vormen en kleuren van een raket. We mochten ons eigen raket ontwerpen en tekenen! 

Ook op de taakkaart staan allemaal ruimtetaken. Sommige kinderen hebben er wel drie op een dag gedaan! Maanstenen tellen, de planeten verven, een eigen ruimteboekje maken en woorden erin schrijven of de maansverduistering knutselen. De kinderen zijn hard aan het werk. 


12 nov 2020 - Thema Herfst
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema "Herfst".

We hebben bladeren geteld en een slimme manier van tellen en noteren geleerd (turven).

De kinderen hebben met het digibord rijmopdrachten gemaakt, op de taakkaar stonden allerlei spelletjes, waarbij we dingen konden winnen, maar ook weer verliezen.

Zelfs bji Engels hebben we het over de herfst gehad. Wist u dat herfst in het Engels "autumm"is? Zo hebben we ook de woorden "leaves", "rain", "trousers" en nog veel meer geleerd.

En vandaag maken we met zijn allen appelmoes.

 


04 okt 2020 - Ridders en jonkvrouwen
Preview foto We zijn gestart met een nieuw thema "Ridders en Jonkvrouwen". 

Ons lokaal is veranderd in een heus kasteel en er komen steeds meer ridder- en jonkvrouwspullen in de hoeken.

Er ontstaan ook heuse kastelen in de bouwhoek en ook met de kleine blokken worden mooie kastelen gebouwd. 

De jonkvrouwen zijn begonnen met het maken van hun hoeden en soms wandelen ze deftig door het lokaal.

 

 


28 sep 2020 - De eerste weken
Preview foto De eerste weken zitten erop. Wat hebben we al veel gedaan. We hebben elkaars namen geleerd, we hebben geleerd hoe een taakkaart werkt, liedjes geleerd, maar vooral heel veel gespeeld en het lokaal en de materialen ontdekt.