Nieuws

25 januari 2023

Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. In Nederland besteden veel scholen, net als wij, aandacht aan voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Voorleesdagen
Maandag zijn we op De Schutse gestart met de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de wekelijkse mededelingen kregen juf Cynthia en juf Kimberly een gouden envelop met een briefje waarop stond dat er iemand (onder een doek) ging voorlezen en dat de juffen het verhaal moesten uitbeelden.

 

Het verhaal van "de mol die wilde weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft" werd voorgelezen door een bekende stem en juf Cynthia en juf Kimberly veranderde ineens in dieren. De mol wilde graag weten wie er op zijn hoofd had gepoept en vroeg alle dieren om hulp. De dieren lieten één voor één zien dat zij hele andere poep hadden. Alle poep; van paardenvijgen tot koeienvlaai werd in de kuil gepresenteerd, tot hilariteit van alle kinderen. Uiteindelijk bleek de hond de boosdoener te zijn.

 

Maar wie had er nou zo mooi voorgelezen? Dat was voor de kinderen niet zo moeilijk. Juf Leslie is speciaal op haar vrije dag naar school gekomen om dit grappige verhaal voor te lezen. De komende 2,5 week staan in het teken van voorlezen; boekbesprekingen, voorleeswedstrijden, voorlezen bij kleuters en peuters en het maken van een digitaal prentenboek. Dit zijn allemaal projecten waar we de komende weken druk mee bezig zullen zijn!

 

Op 14 februari sluiten we deze fantastische periode af met een Boekenbal speciaal voor de kinderen. Hier worden de winnaars van de voorleeswedstrijden in het zonnetje gezet, bekijken de kinderen elkaars digitale prentenboeken en wordt de gouden penseel uitgereikt. Lezen is beleven!